Kievitsweg omstreeks 1900 richting Donckselaan


Paard en wagen komt vanuit de richting Donckselaan ter hoogte van het Fam.graf Groenix van Zoelen
De Kievitsweg op het punt waar de Blaakwetering er onder door gaat. Knotwilgen volop, maar nog geen huizen. De grote wilg net over de heul was een prachtige boom. Maar hier bedroog de schijn, want toen hij gerooid moest worden voor de veiligheid van het verkeer bleek hij zo uitgehold, dat de klompenmaker hem niet meer wilde aankijken.

Op deze plaats heeft mijn vader, Jan van Pelt,het eerste huis laten bouwen. Het land aan de linker kant behoorde bij de boerderij van Groenboom. Daar heeft Pa het stukje grond van gekocht. De brug werd door ons de heul genoemd. Tegenover ons huis was de tuinderij van Gerrit Stolk.Het boswachter's huis was iets verder aan de rechtse kant. Wij woonden daar tot April 1953 en zijn toen naar Canada geemigreerd.
Info Cor van Pelt

Wat grappig ik was wat aan het doorbladeren in het foto archief en wat wil wij wonen sinds 2001 in het huis wat de heer van Pelt heeft laten bouwen. Wij hebben het gekocht van de erven van Lankhuizen, zij kochten het pand van de emigranten met het geld wat zij in 1958 hadden verkregen door onteigening van hun huis aan de Rngdijk welke moest wijken voor de delta verzwaring. Wij zijn dus de derde bewoners en wonen hier nog steeds met heel veel plezier. huiddige nummer is 105. Van oorsprong bestaat het huis sinds 1926. Oorspronkelijk was er nog een “grote” voortuin met een sloot en bruggetje naar de kievitsweg. Echter is er aan deze kant van de kievitsweg onteigend om het transport van het groot materieel te kunnen vervoeren voor de boorinstallaties van de NAM. Door deze aktie hebben wij ook ons eigen water verkregen ter hoogte van het huidige waterleiding bedrijf aan de Kievitsweg.

Vorige

Volgende

Heeft u op- of aanmerkingen of heeft u
aanvullende informatie over deze foto?